k o m o l y t a l a n
őszi galéria

Vasárnap kimentünk kicsit fotózni az erdőbe.

Gyönyörű szép most az erdő! Igazi őszi színekben pompázik, ilyenkor a legszebb! Nyáron vagy tavasszal unalmas lenne az erdőben fotózni, de ilyenkor ősszel, ezekkel az élénk színekkel - biztos jó képeket lehet készíteni!
...Vagy mégsem?

Biztos voltatok már olyan helyzetben, hogy ott volt valami csodálatosan szép előttetek, és hiába próbáltátok lefotózni, a kép sehogy sem tudta visszaadni a valódi szépségét. Valahogy így voltam én is ezzel a szép erdővel: álltam, csodáltam tátott szájjal, és próbáltam megörökíteni, eltenni ebből a sok ezer árnyalatból egy kis darabot a hideg, kopár téli napokra - de nem igazán jöttek ki a képek. Hiába, vannak dolgok, amik élőben a legszebbek, ott kell lenni és látni kell őket - ezeket a pillanatokat semmilyen fotó nem tudja visszaadni, megőrizni. Ott a mély, fenséges csend, az ázott föld illata, a lehulló falevelek zizegése, a fák koronáján átszűrődő gyenge őszi napsugár... Szavakba foglalni is nehéz. Már-már kezdtem beletörődni, hogy mindez annyira szép, hogy lehetetlen lefotózni, amikor egy fotót próbáltam komponálni, kézből először (addig végig állványról lehetett csak fotózni, mert elég kevés fény volt). Próba fotó volt csak, valami vázlat-szerű lett volna. Bemozdult kicsit a kép a túl hosszú exponálás miatt. Ilyenkor az ember kapásból törölné azt, viszont nekem megtetszett, amit az LCD-n láttam...
...Innen indult a "festészetem" :)

A kedvenceket feltöltöttem egy galériába, itt tudjátok megcsodálni őket. Annak ellenére, hogy elég komolytalanul álltam a dologhoz, szerintem egész jó lett az eredmény :)

A fotók alatt meghagytam az EXIF-adatokat, bár sok érdemi infót nem lehet leszűrni belőlük: a legtöbb "festmény" fél másodperc körüli záridővel készült, szűk rekeszen (polár- és néha grad-ND filter is volt a lencséken), a sok elmosott hátterű pedig direkt lett f/1.4-en fotózva, a szép őszi bokéh miatt :) Ilyenkor ősszel ez megengedett! :)

vissza a blog főoldalára