WTCC Hungaroring
2 0 1 7

2012 és 2016 után idén is kimentem a Hungaroringre megnézni a Túraautó Világbajnokság (WTCC) magyarországi futamait. A szombati esős(nek tűnő) időjárás miatt csak vasárnap mentem ki, amikor már a sok szabadedzés és időmérő után a versenyeké volt a főszerep. Idén a WTCC mellett az ETCC (Túraautó Európa Kupa) és a KIA Lotos betétfutamait lehetett végigszurkolni.

Ez volt a vasárnapi nap programja:

Vasárnap, 2017. május 14.
9:00 - 9:25 FIA ETCC 1. futam (12 kör)
10:05 - 10:30 FIA ETCC 2. futam (12 kör)
10:35 - 11:05 FIA WTCC Promóciós körök
11:25 - 11:50 KIA Lotos Race 1. futam (12 kör)
12:35 - 13:00 FIA WTCC Nyitófutam (12 kör)
13:45 - 14:15 FIA WTCC Főfutam (15 kör)

15:00 - 15:25 KIA Lotos Race 2. futam (12 kör)

Igyekeztük a 9 órási kezdésre kiérni (egy volt kollégámmal a minisztériumnál töltött időkből mentünk ketten, Réka és Anna ezúttal otthonról szurkoltak), de egy kis késés meg a pénztárnál való bénázás miatt (kézzel írták a nyugtát a belépőjegyről, így elég nagy sorok torlódtak fel a kasszáknál......) épp lemaradtunk az első ETCC futam rajtjáról.

Ezúttal is vittem magammal fotógépet (a szokásos full frame 5D Mark II-t és a 70-200-as telét + szélest és 50-est, de azokat nem is használtam végül egyáltalán), épp hogy néhány fotót készítsek a száguldozó autókról, de az igazság az, hogy túl sok energiát nem feccoltam bele, mégis (szerintem) meglepően jó fotókat sikerült készíteni! :)

Az első két fotónál például épp belőttem néhány értéket ami a fénymérő szerint helyes expót adott, alacsony zársebességgel, hogy egy kis panning-gel (oldalra húzással) némi dinamikát csempésszek a képbe (én is egyből a legnehezebb technikával akartam kezdeni :)) ), aztán fotóztam kettőt és kijött két fotó, ami... hmmm... hm... szóval elsőre majdnem letöröltem őket. Az elsőt a bejegyzés címe mögött láthattátok, a második pedig ez volt:

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de nekem nagyon tetszik mindkét fotó! :D Ilyen bemozdultan, és ilyen túlszínezetten is. Minimális utómunka van rajta, tényleg csak a színeket élénkítettem (túl) rajta Lightroomban, s így kicsit olyan "festményesek" mint azok a régi őszi komolytalan képek :)

Ezután viszont elővettem a jobbik eszem, és igyekeztem pár éles felvételt készíteni, mert közeledett az első futam vége. Sikerült is a leintésről néhány fotót készíteni:

FIA ETCC 1. futam: a svájci Schreiber nyerte, mögötte két Zengő Motorsport pilótával, Szabó Zsolttal és Nagy Norbival

FIA ETCC 1. futam: György Anettnek tapsolnak a versenybírók a futam végén

Ezután egy kis szünet következett, majd jött is az ETCC második futama, aminek íme a rajtja videón:

Az alábbi galériában pedig láthattok fotókat és a fotók alatt néhány érdekességet a történésekről a második ETCC versenyen:

A második ETCC futamot is a svájci Christjohannes Schreiber nyerte a Honda Civic-kel, és ismét felállhatott magyar pilóta a dobogóra: Nagy Norbi ismét 3. lett a SEAT Leónnal. A harmadik Zengős pilóta, György Anett az első futam után a másodikon is a 9. helyen végzett.

A második ETCC futam leintése utáni pillanatok

következő oldal